Τι είναι οι Αδενοειδής εκβλαστήσεις  (κρεατάκια);

Αδενοειδείς εκβλαστήσεις είναι όπως οι αμυγδαλές, αλλά υπάρχουν πίσω από τη μύτη. Βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και μερικές φορές διευρύνονται σε απάντηση των λοιμώξεων. Συνήθως ξεκινά η αύξησή τους από την ηλικία των 2 και εξακολουθούν να αυξάνονται έως και 7 έτος της ηλικίας τους και  στη συνέχεια υποχωρούν.

Αν είναι ο φρουρός μας, τότε δε θα μας προβληματίσει η αφαίρεσή τους;

Ναι, είναι φρουροί, αλλά αν δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, θα αρχίσει να αυξάνει με το μέγεθός τους. Αυτή η αύξηση σε μέγεθος διακυβεύει το πέρασμα του αέρα πίσω από τη μύτη του παιδιού, προκαλώντας δυσκολία στην αναπνοή ειδικά στον ύπνο.

Ποια είναι τα συμπτώματα των αδενοειδών εκβλαστήσεων διεύρυνση;

Το παιδί μπορεί να παρουσιάσει αναπνοή με το στόμα , ροχαλητό το βράδυ, πόνος στο αυτί, κόπωση, κατά Angle των δοντιών, υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του θώρακα, τυπική εμφάνιση του προσώπου στο οποίο ρουθούνι είναι ορατές από το εσωτερικό, κατάθλιψη μάγουλο και σφιγμένο, όπως τα χείλη γνωστή ως αδενοειδές προσωπείο.

Η αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων είναι κακό για την ανοσία του παιδιού;

Όχι, στην πραγματικότητα αυτό είναι μικρό μαχητής σε σύγκριση με τη συνολική ανοσία του σώματος. Το παιδί χρειάζεται καλή αναπνοή για την σωστή οξυγόνωση η οποία είναι πολύ πιο σημαντικό.