Η μεσοθεραπεία προσώπου με τη μέθοδο Platelet Rich Plasma (PRP), είναι μία θεραπεία αντιγήρανσης που χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που παράγουν τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια.

Ονομάζεται αυτόλογη μεσοθεραπεία γιατί προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό.

Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που παράγονται από κάποια κύτταρα στον οργανισμό μας. Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών που  έχουν υποστεί βλάβη και να ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα.

Κατά τη θεραπεία PRP, συλλέγεται το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα, το οποίο στη συνέχεια ενεργοποιείται με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου. Ακολούθως, τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια είναι ικανά να παράξουν αυξητικούς παράγοντες (growth factors) που εντοπίζουν και διορθώνουν φθορές των ιστών της επιδερμίδας.

 

 

 

Για τη διεξαγωγή της PRP αυτόλογης μεσοθεραπείας προσώπου, χρειάζεται να πάρουμε μικρή ποσότητα αίματος5-15 ml  από τον ενδιαφερόμενο. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται ειδική φυγοκέντρηση για να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP).

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) ενεργοποιείται στη συνέχεια με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (PRP με DNA activator), καθώς και με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου. Τέλος, γίνεται έγχυση του πλάσματος με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας στα σημεία του δέρματος όπου χρειάζεται ανάπλαση. Τα αποτελέσματα είναι ορατά ακόμη και μετά την πρώτη κιόλας θεραπεία, καθώς το πρόσωπο φαίνεται πιο νεανικό και λαμπερό.

Η PRP μεσοθεραπεία προσώπου είναι επίσης αποτελεσματική:

  • στην μείωση των ρυτίδων και σύσφιξη του προσώπου και του λαιμού
  • στην επούλωση ουλών, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες έχουν αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες
  • βελτιώνει αισθητά τις ουλές μετά από επεμβάσεις, εγκαύματα ή τραύματα.
  • Πρόκειται για την πιο δυνατή θεραπεία αποκατάστασης ουλών ακμής.
  • Αναδομεί την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο, χωρίς να επηρεάζει εκφράσεις ή όγκο στο πρόσωπο.
  • Εκτός από το πρόσωπο, η PRP μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε στο σώμα, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Η εφαρμογή της είναι εύκολη και ασφαλής, καθώς προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και δεν παρατηρούνται ποτέ αλλεργίες.

Εκτός από την ενίσχυση στην παραγωγή κολλαγόνου, βοηθά και σε άλλες ζωτικές λειτουργίες του δέρματος, όπως καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση της επιδερμίδας.

Μειώνει τις ρυτίδες, όχι με το να τις «γεμίζει», αλλά αναδομώντας το δέρμα τοπικά. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν από 6 εώς και 12 μήνες.