Γίνεται Ταυτόχρονη Πλαστική Εγχείρηση Μύτης και Ρινικού Διαφράγματος;

αναρτήθηκε σε: Uncategorized | 0

SEPTORHINOPLASTY

H  σύγχρονη ρινοπλαστική επιβάλλει σήμερα, την ταυτόχρονη πλαστική εγχείρηση του οστέινου και χόνδρινου τμήματος τόσο της ρινικής πυραμίδας όσο και του ρινικού διαφράγματος και των ρινικών κογχών.

Με τις κατάλληλες τεχνικές επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμα τόσο η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης όσο και η λειτουργία της μύτης χωρίς επιπλοκές και προβλήματα στην αναπνοή και την όσφρηση μετά από την επέμβαση.

 

Σύμφωνα με παλαιότερες τακτικές πραγματοποίησης ρινοπλαστικής, ο πλαστικός χειρουργός διορθώνει την εξωτερική εμφάνιση της μύτης, χωρίς να πειραχθεί το διάφραγμα. Άλλοτε πάλι ένας πλαστικός χειρουργός διόρθωνε το αισθητικό πρόβλημα της μύτης και ένας άλλος χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος διόρθωνε το σκολιωτικό ρινικό διάφραγμα.

Τα πιο βασικά στοιχεία της μοντέρνας χειρουργικής μεθόδου θα μπορούσαν να συνοψιστούν με τη διατύπωση και μόνο των πλεονεκτημάτων της. Είναι παραδεκτό από όλους τους ειδικούς του κόσμου ότι σήμερα πλέον δεν υπάρχουν και δεν διατυπώνονται μειονεκτήματα στην «Ταυτόχρονη Πλαστική Μύτης και Ρινικού Διαφράγματος», πέραν του γεγονότος ότι είναι δύσκολη, η εφαρμογή της προϋποθέτει μεγάλη εμπειρία και χειρουργικό ταλέντο και βεβαίως απαιτείται μακρόχρονη μαθητεία και εξάσκηση για την εκμάθησή της.

Πλεονεκτήματα: Ο εξειδικευμένος στην πλαστική χειρουργική της μύτης είναι εκείνος, ο οποίος μπορεί να εντοπίσει, να διαγνώσει και να διορθώσει τόσο τα αισθητικά όσο και τα λειτουργικά προβλήματα της μύτης, με μία και μοναδική, σωστή και ολοκληρωμένη χειρουργική επέμβαση.

«Το τερπνόν μετά του ωφελίμου», δηλαδή με μία εγχείρηση, μία νάρκωση και μία ταλαιπωρία, λύνει κανείς και τα δύο του προβλήματα, δηλαδή αισθητικό και λειτουργικό, τα οποία σχεδόν πάντα συνυπάρχουν.

Ακόμη και στη σπάνια περίπτωση όπου δεν απαιτείται επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα, μετά από τη ρινοπλαστική δημιουργείται η ανάγκη προσαρμογής του ρινικού διαφράγματος στη νέα μύτη. Αυτό απαιτεί ειδικές χειρουργικές τεχνικές, ώστε η ρινοπλαστική να μη δημιουργήσει εκ των υστέρων προβλήματα στην αναπνοή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!